Mitt ena nyårslöfte är att jag ska börja en datorkurs, så att jag kan blogga bättre, när terminen är slut.

Nu sitter jag här i datasalen. JAG*……har kommit en timma för tidigt.  I stället för att gå en promenad i det snökalla fuktiga vädret sitter jag  här och ska försöka mig på att börja blogga igen.  Jag har ju hållit upp ganska länge, förutom att jag kommit med några korta inlägg då och då.

Just nu undrar jag vart Svenska Kyrkan är på väg…..?

Igår bevistade jag en gudstjänst,  varefter förs. inbjöds till  en julgransplundring. Eftersom jag sällan besöker detta guds hus, var jag inte insatt i  begivenheterna efteråt.  Jag satt undrande över att barnfamiljerna allt eftersom gudstjänsten fortskred ramlade in med buller o bång.  Detta var för mig ganska irriterande.  När jag kom var kyrkan halvfull, när det hela var slut var lokalen helfull.

Prästen svamlade en massa om vatten i sin predikan under det att alla barn sprang omkring som vildar.  Till slut tog jag tag i en skrikande ropande unge. Det skulle jag ju inte gjort, för nu kom mamman, som för övrigt hållit sig i bakgrunden.  Hon gillade inte mig. Hon sa att ungen var ett barn. Det såg jag faktiskt.  Detta ursäktar inte springande, skrikande och ropande i Guds hus—genmälde jag. Resten är historia.

Sedan var det dags för tårta och kakor. Här gällde psalmen ”Ingen hinner fram…….  För dem som regelbunder besöker denna kyrka, fanns slutligen inga sittplatser och tårtorna försvann i raskt tempo.

Barnen hade jätteroligt och mammorna (för papporna lyste med sin frånvaro) fick träffas över en kopp kaffe som de inte behövde betala. Kyrkkaffe med tilltugg var gratis denna dag.   En av de styrande i kyrkorådet ansåg också att det var jättebra med så mycket folk i kyrkan!!! (Det höjer statistiken)

Alla barn fick en godispåse av tomten innan de gick hem, trots att det inte var lördag. 

Slutsats: -Är det kyrkans mål och uppgift att roa barnfamiljerna en annars så trist  söndag fm?

(*  brukar alltid komma sent………